• Zandreiniging voor speelplaatsen

  Een door ons ontwikkelde machine “Sandhopper” zeeft en belucht het zand tot 40cm diep. Hierbij worden uitwerpselen, afval, metalen en glas uit het zand verwijderd. Door het beluchten komt het zand in aanraking met zuurstof waardoor de zuurwaarde stabiliseert en eventuele stankoverlast wordt weggenomen. Door het beluchten en losmaken van het zand wordt ook de valbescherming gewaarborgd. De “Sandhopper” is uitermate geschikt voor het reinigen van zandbakken, volleybalveldjes, stranden en speelplaatsen.

  Wat ons bijzonder maakt is onze zeer fijne zeeftechniek. De Sandhopper zeeft het zand op 10mm nauwkeurig. Dit betekent dat alle deeltjes groter dan 10mm er uit worden gezeefd.

  Het resultaat is een schone speeltuin en blije kinderen!

  Bacteriologisch onderzoek

  In samenwerking met een erkend laboratorium is er onderzoek verricht naar het reinigingsprincipe van VR Zandreiniging. Uit het onderzoek is gebleken dat het Aeroob kiemgetal drastisch wordt verminderd. Het aeroob kiemgetal is een algemene maat voor het aantal bacteriën die zich in het zand bevinden. Het onderzoek naar het aeroob kiemgetal is uitgevoerd conform ISO 4833-1.

  Ook het aantal schimmels wordt door de Sandhopper reiniging verminderd. Bepaalde schimmels maken schimmelgifstoffen aan. Deze kunnen in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid. Het onderzoek naar schimmels is uitgevoerd conform ISO 7954 (1987).

  Op aanvraag is het mogelijk om op locaties monsters te nemen en deze te laten onderzoeken. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

 • Informatie aanvragen

   Naam:

   E-mail:

   Telefoon:

   Vraag: